Scildon

Lijfrente-uitkering uitstellen met Scildon Beleggen

Je lijfrentepolis komt bijna tot uitkering en je hebt besloten dat je de aanvulling op je (pensioen)inkomen nu nog niet nodig hebt. Dan kun je je lijfrente-uitkering uitstellen. Je lijfrentekapitaal kan dan nog even doorgroeien. Dit kan financieel aantrekkelijk zijn. Met Scildon Beleggen kun je dat nu regelen.

Volgens de wet mag je je lijfrente-uitkering uitstellen tot vijf jaar na het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Dit is de uiterste datum en dan moet je je opgebouwde lijfrentekapitaal omzetten in een lijfrente-uitkering.

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Naar contact

Hoe werkt Scildon Beleggen?

Scildon Beleggen is een levensverzekering op basis van beleggingen. En bij Scildon Beleggen heb je de keuze uit een ruim aanbod van externe beleggingsfondsen. De inleg die je doet, beleggen we voor je. Op die manier rendeert je lijfrentekapitaal nog even door.

Nooit meer risico dan je zelf wilt

Aan beleggen zijn risico’s verbonden. Hoeveel risico je als belegger precies wilt en kunt lopen, wordt bepaalt door je persoonlijk risicoprofiel. Je financieel adviseur stelt dat vast aan de hand van een aantal vragen. Hierbij spelen je doelstellingen, financiële mogelijkheden en persoonlijke voorkeuren een belangrijke rol. Je neemt daardoor nooit meer risico dan je zelf wilt.

Zekerheid bij overlijden

Bij Scildon Beleggen wordt bij overlijden van de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering de waarde van de beleggingen, plus 10% extra, uitgekeerd. De uitkering vindt plaats aan de begunstigde(n) die je zelf hebt opgegeven. Vanaf de leeftijd van 75 jaar van de verzekerde is de uitkering 100% van de waarde van de beleggingen. Voor deze verzekerde dekking betaal je slechts 0,02% per jaar over de waarde van de beleggingen.

Lage minimale inleg

Deelnemen aan Scildon Beleggen is al mogelijk vanaf € 50,- per maand of door een eenmalige inleg (koopsom) vanaf € 1.000,-. Ook een combinatie is mogelijk.

Lage kosten
De kosten van Scildon Beleggen zijn laag.

 • 0,36% administratiekosten per jaar over de waarde van je beleggingen
 • 0,50% aan- en verkoopkosten
 • Op fondsswitches die je zelf uitvoert via Mijn Scildon krijg je 50% korting op de aan- en verkoopkosten.

Daarnaast zijn er nog fondskosten die door de fondsaanbieders in rekening worden gebracht. Deze kosten staan in de Fondsvergelijker.

Bekijk hiernaast de meest recente ervaringen van onze klanten.

Bekijk alle ervaringen

 • heer van der Lee – Den Hoorn
  16-11-2022
  Noord-West Beleggen

  Mijn aanvraag bleef lang ‘liggen’. Pas na herhaald vragen van mijn kant kwam er antwoord en werd mijn aanvraag behandeld. Totaal heeft dit meer dan 6 weken geduurd.

 • heer van den Berg – Bergschenhoek
  15-12-2022
  Noord-West Beleggen

  Soepel en open verlopen

 • heer Versolato – Almere
  09-09-2022
  Noord-West Beleggen

  ik krijg veel brieven met actualisaties etc
  graag geen post maar alles via de maildocu

 • heer Metselaar – Enkhuizen
  25-01-2023
  Noord-West Beleggen

  Hoger rendement

 • heer Strooper – Heerhugowaard
  10-11-2022
  Noord-West Beleggen

  Even afwachten wat de resultaten zijn op korte termijn

Documenten

Duurzaamheid

We geven je graag inzicht in de mate van duurzaamheid van de fondsen waarin je gaat beleggen binnen het Scildon Beleggen.

Scildon selecteert bij voorkeur fondsen die hoog scoren op ESG-kenmerken. ESG staat voor Environmental (milieu), Social (sociaal) en Governance (ondernemingsbestuur) en verwijst naar drie centrale kenmerken in het meten van de duurzaamheid van een belegging. De ESG-kenmerken zijn echter geen verplicht selectiecriterium voor Scildon Beleggen.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Financieel advies

Wil je weten of je voldoende inkomen hebt voor later? Neem dan contact op met je financieel adviseur. Samen met hem of haar stel je vast of het verstandig is om nu geld opzij te zetten voor je pensioen. Bovendien is een financieel adviseur op de hoogte van alle fiscale regels.