Scildon

Lijfrente-uitkering uitstellen met Scildon Beleggen

Je lijfrentepolis komt bijna tot uitkering en je hebt besloten dat je de aanvulling op je (pensioen)inkomen nu nog niet nodig hebt. Dan kun je je lijfrente-uitkering uitstellen. Je lijfrentekapitaal kan dan nog even doorgroeien. Dit kan financieel aantrekkelijk zijn. Met Scildon Beleggen kun je dat nu regelen.

Volgens de wet mag je je lijfrente-uitkering uitstellen tot vijf jaar na het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Dit is de uiterste datum en dan moet je je opgebouwde lijfrentekapitaal omzetten in een lijfrente-uitkering.

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Naar contact

Hoe werkt Scildon Beleggen?

Scildon Beleggen is een levensverzekering op basis van beleggingen. En bij Scildon Beleggen heb je de keuze uit een ruim aanbod van externe beleggingsfondsen. De inleg die je doet, beleggen we voor je. Op die manier rendeert je lijfrentekapitaal nog even door.

Nooit meer risico dan je zelf wilt

Aan beleggen zijn risico’s verbonden. Hoeveel risico je als belegger precies wilt en kunt lopen, wordt bepaalt door je persoonlijk risicoprofiel. Je financieel adviseur stelt dat vast aan de hand van een aantal vragen. Hierbij spelen je doelstellingen, financiële mogelijkheden en persoonlijke voorkeuren een belangrijke rol. Je neemt daardoor nooit meer risico dan je zelf wilt.

Zekerheid bij overlijden

Bij Scildon Beleggen wordt bij overlijden van de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering de waarde van de beleggingen, plus 10% extra, uitgekeerd. De uitkering vindt plaats aan de begunstigde(n) die je zelf hebt opgegeven. Vanaf de leeftijd van 75 jaar van de verzekerde is de uitkering 100% van de waarde van de beleggingen. Voor deze verzekerde dekking betaal je slechts 0,02% per jaar over de waarde van de beleggingen.

Lage minimale inleg

Deelnemen aan Scildon Beleggen is al mogelijk vanaf € 50,- per maand of door een eenmalige inleg (koopsom) vanaf € 1.000,-. Ook een combinatie is mogelijk.

Lage kosten
De kosten van Scildon Beleggen zijn laag.

 • 0,36% administratiekosten per jaar over de waarde van je beleggingen
 • 0,50% aan- en verkoopkosten
 • Op fondsswitches die je zelf uitvoert via Mijn Scildon krijg je 50% korting op de aan- en verkoopkosten.

Daarnaast zijn er nog fondskosten die door de fondsaanbieders in rekening worden gebracht. Deze kosten staan in de Fondsvergelijker.

Bekijk hiernaast de meest recente ervaringen van onze klanten.

Bekijk alle ervaringen

 • heer Oord – Loenen aan de Vecht
  03-11-2022
  Noord-West Beleggen

  Ik kan eigenlijk helemaal niet over u oordelen. Ik ben zoals u aangeeft door de verzekeringsagent bij u aangemeld. Ik krijg informatie en moet 2 formulieren invullen. Het stelt tot nu toe nog niet zoveel voor. U bent snel met reageren. Geeft snel duidelijkheid. Dus dat voelt goed.
  Belangrijk voor mij is dat het ook aan het einde goed gaat komen.

 • heer Vaes – Heythuysen
  14-12-2022
  Zuid Beleggen

  Duidelijke offerte, goed gecommuniceerd en ingeregeld. Bevestiging van de polis gekregen per post

 • heer Bakhuis – Sibculo
  22-08-2022
  Noord-Oost Beleggen

  Mijn pensioen adviseur Ten Hag heeft Scildon op de lijst gezet als Mogelijke pensioen uitvoerder, de offerte van Scildon paste het beste bij onze wensen. Tot heden heeft Scildon dit ook waar gemaakt.

 • heer Maalderink – Steenwijk
  27-10-2022
  Noord-Oost Beleggen

  Ik ben net overgestapt naar een produkt van SCILDON, tot nu toe geen problemen, maar weet nog niet veel, nog niet veel ervaring.

 • heer Jaspers – Kerkrade
  08-12-2022
  Zuid Beleggen

  zo doorgaan, minder papier werk betere communicatie met adviseur.

Documenten

Duurzaamheid

We geven je graag inzicht in de mate van duurzaamheid van de fondsen waarin je gaat beleggen binnen het Scildon Beleggen.

Scildon selecteert bij voorkeur fondsen die hoog scoren op ESG-kenmerken. ESG staat voor Environmental (milieu), Social (sociaal) en Governance (ondernemingsbestuur) en verwijst naar drie centrale kenmerken in het meten van de duurzaamheid van een belegging. De ESG-kenmerken zijn echter geen verplicht selectiecriterium voor Scildon Beleggen.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Financieel advies

Wil je weten of je voldoende inkomen hebt voor later? Neem dan contact op met je financieel adviseur. Samen met hem of haar stel je vast of het verstandig is om nu geld opzij te zetten voor je pensioen. Bovendien is een financieel adviseur op de hoogte van alle fiscale regels.