Scildon

Particulier Pensioen Plan

Als je het geld niet direct nodig hebt, kun je je lijfrente-uitkering uitstellen. Je lijfrentekapitaal kan dan nog even doorgroeien. Dit kan financieel aantrekkelijk zijn. Voor oud regime lijfrentekapitaal heeft Scildon hiervoor een uitstekende oplossing; het Particulier Pensioen Plan (PPP). In onderstaande tabel kun je zien of je een oud regime lijfrenteverzekering hebt.

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is bereikbaar van 9.00u-17.00u.

Naar contact

Hoe werkt het Particulier Pensioen Plan?

Met het PPP behoud je alle voordelen van het oud regime. Het oud regime biedt je veel flexibiliteit en vrijheid om je kapitaal te besteden zoals je dat wilt. Loopt je lijfrenteverzekering binnenkort af? Dan is het eenvoudig het oud regime lijfrentekapitaal te laten overboeken naar het PPP. Je belegt het gewenste kapitaal in één of meer beleggingsfondsen die bij jou passen. Je bepaalt zelf of je je oud regime kapitaal (gedeeltelijk) wilt gebruiken voor direct ingaande lijfrente-uitkeringen of dat je dat later wilt doen. Maar het behouden van de oud regime rechten is altijd de moeite waard. Vraag ernaar bij je financieel adviseur.

Pluspunten Particulier Pensioen Plan

  • Je kunt de lijfrente-ingangsdatum uitstelling tot uiterlijk je 80-jarige leeftijd.
  • Je hoeft je kapitaal niet in een keer om te zetten in een lijfrente.
  • Je kunt tussentijds bedragen opnemen. Deze opnames vormen belast inkomen. Normaal gesproken wordt een dergelijke opname van lijfrentekapitaal extra zwaar belast. Deze fiscale boete geldt niet voor oud regime lijfrentekapitaal.
  • Je bepaalt zelf wie de uitkeringen van de lijfrente gaat ontvangen. Je kunt dit later ook weer aanpassen.
  • Je kunt de lijfrente-uitkering(en) schenken aan anderen. Dit kan fiscaal extra interessant zijn voor de ontvanger die mogelijk, door een lager inkomen, in een lager belastingtarief valt dan jij.
  • Je kunt het gehele oud regime lijfrentekapitaal schenken aan een ander. Op dat moment kan de ontvanger een lijfrente laten ingaan. Of de ontvanger kiest voor verder uitstel met behoud van de voordelen van het oud regime.
  • Overlijd je voor de einddatum, dan ontvangt de door jou aangewezen begunstigde 90% van de opgebouwde waarde. De begunstigde kan weer kiezen. Of een lijfrente in laten gaan, of uitstellen met behoud van de voordelen van het oud regime.

Heb je een nieuw regime lijfrenteverzekering?

Het nieuw regime voor lijfrentes is veel strenger dan het oud regime. Dat houdt in dat je bij een nieuw regime lijfrente die de einddatum bereikt minder mogelijkheden hebt. Heb je een nieuw regime lijfrenteverzekering en heb je vrijkomende lijfrentekapitaal nog niet direct nodig? Dan kun je er voor kiezen om de uitkering uit te stellen tot een later moment. Scildon heeft hiervoor Scildon Beleggen als mogelijkheid. Het lijfrentekapitaal kan in die periode nog aangroeien tot een hoger bedrag. Je financieel adviseur helpt je graag verder.

Documenten

Duurzaamheid

We geven je graag inzicht in de mate van duurzaamheid van de fondsen waarin je gaat beleggen binnen het Particulier Pensioen Plan.

Scildon selecteert bij voorkeur fondsen die hoog scoren op ESG-kenmerken. ESG staat voor Environmental (milieu), Social (sociaal) en Governance (ondernemingsbestuur) en verwijst naar drie centrale kenmerken in het meten van de duurzaamheid van een belegging. De ESG-kenmerken zijn echter geen verplicht selectiecriterium voor het Particulier Pensioen Plan.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Is beleggen verstandig?

Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kunt daarom alleen beleggen met het geld dat je op korte termijn kunt missen. Door (een gedeelte van) je spaargeld te beleggen, kun je meer rendement behalen dan door te sparen. Toch kan het zijn dat beleggen niet past in je situatie. Beleggen kan voor sommige spaardoelen zinvol zijn, maar dit is niet altijd het geval. Lees meer.

Wanneer heb je een oud of een nieuw regime verzekering?

De Belastingdienst gebruikt de term ‘oud regime’ als je een koopsompolis (eenmalige storting) hebt afgesloten vóór 1 januari 1992. Of als de ingangsdatum van de verzekering vóór 16 oktober 1990 ligt én je periodiek premies hebt betaald tot uiterlijk 31 december 2000. Als dat niet zo is heb je een nieuw regime verzekering.

Je hebt een oud regime verzekering en je hebt het geld niet direct nodig, wat kun je doen?

Als je het geld niet direct nodig hebt, kunt je je lijfrente-uitkering uitstellen. Je lijfrentekapitaal kan dan nog even doorgroeien. Als je lijfrenteverzekering bijna tot uitkering komt, moet je beslissen wat je met dit opgebouwde vermogen wilt doen. Als je deze niet direct nodig hebt, kan de vrijkomende lijfrente opnieuw beleggen financieel aantrekkelijk zijn. Scildon heeft hiervoor een uitstekende oplossing voor oud-regime verzekeringen; het Particulier Pensioen Plan (PPP).

Advies door een deskundige

Wil je weten of het verstandig is je lijfrente-uitkering uit te stellen? Neem dan contact op met je financieel adviseur.