Scildon

Scildon Beleggen

Na je pensionering wil je toch net zo comfortabel blijven leven als je nu doet? Je hebt dan alle tijd van de wereld en wilt genieten. Daar moet je dan wel voldoende geld voor hebben. Met Scildon Beleggen kun je dat nu regelen. Scildon Beleggen is een levensverzekering op basis van beleggingen. En bij Scildon Beleggen heb je de keuze uit een ruim aanbod van externe beleggingsfondsen. De inleg die je doet, beleggen we voor je. Op die manier bouw je vermogen op voor een aanvulling op je pensioen. Fiscaal noemen wij dit vermogensopbouw in box 1.

Advies door een deskundige

Voor advies en afsluiten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is bereikbaar van 9.00u-17.00u.

Naar contact

Hoe werkt Scildon Beleggen?

Bij Scildon kun je een aanvullend pensioen opbouwen door je fiscale jaarruimte te benutten. Je krijgt dan inkomstenbelasting terug over het bedrag dat je belegt. Beleggen voor je pensioen doe je voor een lange termijn. Het kapitaal dat je binnen de verzekering hebt opgebouwd, kun je niet op elk moment opnemen. Dat kan pas op de einddatum van de verzekering. Het bedrag dat op dat moment beschikbaar komt, moet je dan gebruiken om een aanvullend pensioen (lijfrente) aan te kopen. Dat kan bij Scildon, maar ook bij een een bank of andere verzekeraar. Met een lijfrente ontvang je dan periodiek een uitkering. Over deze uitkering betaal je dan (vaak minder) belasting. Hoe hoog het bedrag precies is dat op de einddatum beschikbaar komt, is vooraf niet met zekerheid te zeggen. Dat is namelijk afhankelijk van de bedragen die je inlegt tijdens de looptijd en het behaalde rendement van de beleggingen.

Zekerheid bij overlijden

Bij Scildon Beleggen wordt bij overlijden van de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering de waarde van de beleggingen, plus 10% extra, uitgekeerd. De uitkering vindt plaats aan de begunstigde(n) die je zelf hebt opgegeven. Vanaf de leeftijd van 75 jaar van de verzekerde is de uitkering 100% van de waarde van de beleggingen. Voor deze verzekerde dekking betaal je slechts 0,02% per jaar over de waarde van de beleggingen.

Lage minimale inleg

Deelnemen aan Scildon Beleggen is al mogelijk vanaf € 50,- per maand of door een eenmalige inleg (koopsom) vanaf € 1.000,-. Ook een combinatie van periodieke inleg en een extra storting bij aanvang is mogelijk. En wil je later nog eens een extra bedrag storten? Dat kan altijd.

Lage kosten

De kosten van Scildon Beleggen zijn laag.

  • 0,36% administratiekosten per jaar over de waarde van je beleggingen
  • 0,50% aan- en verkoopkosten
  • Op fondsswitches die je zelf uitvoert via Mijn Scildon krijg je 50% korting op de aan- en verkoopkosten.

Daarnaast zijn er nog fondskosten die door de fondsaanbieders in rekening worden gebracht. Deze kosten staan in de Fondsvergelijker.

Bekijk hiernaast de meest recente ervaringen van onze klanten.

Bekijk alle ervaringen

  • heer Maalderink – Steenwijk
    27-10-2022
    Noord-Oost Beleggen

    Ik ben net overgestapt naar een produkt van SCILDON, tot nu toe geen problemen, maar weet nog niet veel, nog niet veel ervaring.

  • heer Jaspers – Kerkrade
    08-12-2022
    Zuid Beleggen

    zo doorgaan, minder papier werk betere communicatie met adviseur.

  • heer Polman – De Bilt
    13-07-2022
    Noord-Oost Beleggen

    zeer uitgebreide uiteenzetting met goede uitleg

  • heer Schoen – Beverwijk
    18-10-2022
    Noord-West Beleggen

    geen idee

  • mevrouw Akkerman – Lochem
    05-12-2022
    Noord-Oost Beleggen

    De offerte zag er goed uit en was goed geregeld

Lijfrente en de fiscus

Beleggen voor je pensioen is fiscaal voordelig als je in het verleden geen of te weinig pensioen opgebouwd hebt. Je profiteert dan namelijk van belastingvoordeel. Als je een pensioentekort hebt, dan is je inleg (tot een bepaald bedrag) aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en betaal je over het opgebouwde kapitaal geen vermogensbelasting. Maar let op, over de volledige uitkering (inleg en rendement) betaal je wel inkomstenbelasting. Omdat je na je pensionering meestal in een lagere belastingschaal valt, kan dit wel fiscaal voordelig zijn.

Documenten

Duurzaamheid

We geven je graag inzicht in de mate van duurzaamheid van de fondsen waarin je gaat beleggen binnen Scildon Beleggen.

Scildon selecteert bij voorkeur fondsen die hoog scoren op ESG-kenmerken. ESG staat voor Environmental (milieu), Social (sociaal) en Governance (ondernemingsbestuur) en verwijst naar drie centrale kenmerken in het meten van de duurzaamheid van een belegging. De ESG-kenmerken zijn echter geen verplicht selectiecriterium voor Scildon Beleggen.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Betaal je belasting als je een periodieke uitkering ontvangt?

Als je je lijfrente periodiek laat uitkeren, ga je belasting betalen over de uitkeringen die je ontvangt. In veel gevallen betaal je na je pensionering een lagere belasting.

Is lange termijn beleggen met Scildon Beleggen slim?

Je inleg beleggen wij voor je in de door jou opgegeven fondsen. Uit ervaring is gebleken dat lange termijn beleggen het minste risico met zich meebrengt. Hoe langer de beleggingshorizon, hoe meer risico je kunt nemen. De kans dat tegenslagen weer rechtgetrokken kunnen worden, zijn bij een lange horizon groter dan bij een korte horizon. Lees meer.

Wat is vermogensrendementsheffing?

Vermogensrendementsheffing (ook wel vermogensbelasting) is de belasting die je over je vermogen betaalt. De overheid gaat er vanuit dat je met je vermogen een bepaald (fictief) rendement kunt behalen. En daarover berekent de Belastingdienst vervolgens de hoogte van de te betalen belasting. Lees meer.

Is beleggen met Scildon Beleggen verstandig?

Je inleg beleggen wij voor je in de door jou opgegeven fondsen. Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kunt daarom alleen beleggen met het geld dat je op korte termijn kunt missen. Door (een gedeelte van) je spaargeld te beleggen, kun je meer rendement behalen dan door te sparen. Toch kan het zijn dat beleggen niet past in je situatie. Beleggen kan voor sommige spaardoelen zinvol zijn, maar dit is niet altijd het geval. Lees meer.

Bekijk meer vragen

Financieel advies

Wil je weten of je voldoende inkomen hebt voor later? Neem dan contact op met je financieel adviseur. Samen met hem of haar stel je vast of het verstandig is om nu geld opzij te zetten voor je pensioen. Bovendien is een financieel adviseur op de hoogte van alle fiscale regels.