Scildon maakt echt het verschil

Vrij beleggen

Of u vrij kunt beleggen hangt af van de keuze die door de werkgever is gemaakt. Of dat zo is, leest u in de pensioenregeling.

Risicoprofiel

Eerst stelt u zelf uw risicoprofiel vast door het invullen van een vragenformulier (klant- risicoprofiel). Op basis van uw persoonlijke risicoprofiel stelt u dan een beleggingsmix samen uit de verschillende beleggingsfondsen die Nova Top Pensioen u biedt. U bent zelf verantwoordelijk voor het kiezen van een verantwoorde balans tussen rendement en risico. Wij tonen u wel of de door u gekozen beleggingsmix past bij uw beleggingsprofiel.

Meer hierover leest u in de brochure informatie over beleggen in beleggings- en pensioenverzekeringen.

Wij bieden geen huisfondsen

Scildon biedt alleen externe beleggingsfondsen aan. Deze zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit en prestaties. Scildon biedt geen eigen fondsen (huisfondsen) aan, maar alleen fondsen van gerenommeerde vermogensbeheerders. Wij ontvangen van deze partijen geen vergoeding. Zo borgt Scildon een geheel onafhankelijke selectieprocedure.
Een uitgebreide toelichting op de beleggingsfondsen vindt u in de Fondseninformtie Beleggings- en Individuele Pensioenverzekeringen.