Scildon maakt echt het verschil

Beleggingsmogelijkheden Nova Top Pensioen

Welke beleggingsmogelijkheden heeft u bij het Nova Top Pensioen?

In het algemeen geldt bij beleggen: hoe groter de kans op een hoog rendement, hoe hoger het beleggingsrisico. Het is belangrijk dat er een optimale balans is tussen de kans op een goed rendement en een verantwoord beleggingsrisico. Scildon biedt u twee mogelijkheden om uw pensioen te beleggen: Beheerd Beleggen en Vrij Beleggen.

1.    Beheerd Beleggen
Omdat de meeste mensen geen beleggingsspecialisten zijn, biedt Scildon bij Nova Top Pensioen de beleggingsmethode Beheerd Beleggen aan. Bij deze methode bepalen wij voor u welke beleggingsmix optimaal is gedurende de looptijd van uw verzekering.
Lees meer over beheerd beleggen

2.    Vrij Beleggen
Bij Vrij Beleggen bent u zelf verantwoordelijk voor het kiezen van de gewenste beleggingsmix en de fondsen waarin u wilt beleggen. De beleggingsmix is de verdeling van uw pensioenpremie over de beleggingscategorieën met een verschillend risico. (bijvoorbeeld aandelen, obligaties en geldmarkt).
Lees meer over vrij beleggen.

3.     Beleggen met garantie
Uw werkgever kan u een pensioenregeling hebben aangeboden waarin u belegt in een beleggingsfonds met koersgarantie of waarin u belegt in een fonds met rendementsgarantie. Of dat zo is, leest u na in de pensioenregeling en op uw polis.