OndernemerParticulier

Wat is voor u verstandig: Aflossen, sparen of beleggen? 

7 juli 2021

Heeft u een hypotheek én heeft u geld over? Dan staat u voor de keuze om met dat geld af te lossen, te sparen of te gaan beleggen. Alle drie de mogelijkheden hebben uiteraard voor- en nadelen. Lost u af? Dan heeft u natuurlijk direct lagere maandlasten. Maar het geld dat u gebruikt om af te lossen, kunt u niet meer terughalen. Gaat u sparen? Dan is de rente op dit moment erg laag. Of is beleggen wellicht een goede keuze? Dan is het belangrijk om te weten hoe lang het geld kan renderen, zodat beursschommelingen uw rendement zo min mogelijk nadelig beïnvloeden.

Om u te helpen bij een eerste afweging, heeft Scildon, samen met de Nationale Hypotheekbond, een tool ontwikkeld. Deze geeft u direct inzicht in het verschil tussen aflossen en vermogensopbouw. Met onze tool ‘Aflossen, sparen of beleggen’ kunt u eenvoudig zien wat voor u een goede keuze is.

Neem contact op met uw financieel adviseur

Uiteraard is het verstandig om hierover contact op te nemen met uw financieel adviseur. Die is niet alleen op de hoogte van uw persoonlijke financiële situatie, maar heeft ook kennis van alle (fiscale) gevolgen van uw keuze.

Terug naar overzicht

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.