OndernemerParticulier

Na een overlijden onbezorgd blijven wonen in uw huis

9 mei 2022

Natuurlijk staat u niet graag stil bij het idee dat u of uw partner overlijdt. Als iemand wegvalt, geeft dat voor de achterblijvende partner en/of het gezin veel verdriet. Vaak zorgt het ook voor financiële problemen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van de hypotheek of de huur. Die moeten nog steeds worden betaald, terwijl er hoogst waarschijnlijk minder inkomen beschikbaar is.

Financiële zorgen eenvoudig op te lossen

Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) beschermt u uw nabestaanden tegen de financiële gevolgen van een overlijden. De uitkering kan worden gebruikt om (een deel van) de hypotheek af te lossen, de huur te  blijven betalen of voor een ander doel. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat uw nabestaanden (of uzelf) dezelfde levensstandaard kunnen aanhouden als voorheen. Of om de kosten van de studie van de kinderen zeker te stellen. Scildon heeft hiervoor een aantal oplossingen.

Oplossing voor mensen met een koophuis

Met onze Lifestyle ORV en met onze Hypotheek ORV ontvangen de nabestaanden een eenmalige uitkering waarmee bijvoorbeeld (een deel van) de hypotheek kan worden afgelost. Hierdoor kunnen de nabestaanden gewoon in het huis blijven wonen.

Nieuw: oplossing voor mensen met een huurhuis

Scildon heeft deze maand de Scildon Huurverzekering geïntroduceerd. Met deze ORV ontvangen de nabestaanden voor een vooraf afgesproken periode iedere maand een uitkering. Hiermee kunnen zij (een deel van) de huur of andere vaste lasten blijven betalen. En zo kunnen de nabestaanden wennen aan de nieuwe financiële situatie en in het huurhuis blijven wonen.

Terug naar overzicht

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.