OndernemerParticulier

Jaarcijfers Scildon over 2021

9 mei 2022

In mei hebben wij ons jaarverslag 2021 gepubliceerd. Na vaststelling van de jaarrekening, is de situatie in de wereld in snel tempo veranderd door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Naast het feit dat dit een humanitaire ramp van ongekende omvang is, verwachten wij dat ook op lange termijn de gevolgen voor de wereldeconomie groot zullen zijn. Scildon heeft geen directe beleggingen in Rusland, Belarus of Oekraïne.
Het afgelopen jaar hebben de medewerkers van Scildon vanwege het coronavirus wederom vooral vanuit huis gewerkt. Wij zijn er daarom extra trots op dat klanten tevreden zijn gebleven over onze dienstverlening. De klanttevredenheid is in 2021 net zo hoog als in 2020, namelijk een mooie 8.1.

Financiële resultaten

Vanuit Hilversum worden 268.000 klanten bediend, 22.000 meer dan in 2020. Het aantal polissen is gestegen met 7% tot 218.000. Hierdoor zijn de bruto premies gestegen van €250 miljoen naar €266 miljoen. Onze kostenratio is gedaald naar 9,4% (2020: 12,4%).
De solvabiliteit geeft aan of een bedrijf op langere termijn aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. De solvabiliteit van Scildon bedroeg eind 2021 192% en daarmee voldoen wij ruimschoots aan de normen. Scildon kan daarmee prima aan zijn financiële verplichtingen voldoen.

Scildon valt in de prijzen

Voor de Scildon Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering (ORV) kregen wij van het onafhankelijke onderzoeksbureau MoneyView opnieuw vijf sterren in de categorie ProductRating Prijs. Daarnaast werd Scildon in een onderzoek van bureau DFO (Dienstverlening Financiële Ondernemers)  door financieel adviseurs opnieuw uitgeroepen tot beste ORV verzekeraar. In de zogenaamde Performance Monitor van adviesbureau IG&H  behaalden wij met een 8,0 een eervolle tweede plaats in de categorie Leven.

 

Terug naar overzicht

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.