Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Bij een lineaire overlijdensrisicoverzekering daalt het bij overlijden uit te keren bedrag elk jaar met hetzelfde bedrag. Aan het einde van de looptijd van de verzekering is het uit te keren bedrag dus € 0,-. Over het algemeen is een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering van alle verzekeringsvormen het goedkoopst.

Premie bij een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Je betaalt bij een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering tijdens de looptijd een vast bedrag aan premie. Er worden diverse factoren meegenomen in het berekenen van deze vaste premie, zoals het risico op overlijden dat elk jaar stijgt. Vaak zijn de laatste jaren van de verzekering premievrij, omdat het verzekerde bedrag dan erg laag is.

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Scildon verhoogt je premie niet tussentijds

Veel verzekeraars kunnen gebruik maken van een zogenoemde ‘en bloc’ clausule. Dit wil zeggen dat zij de mogelijkheid hebben om de premie tussentijds te verhogen. Scildon heeft voor overlijdensrisicoverzekeringen geen ‘en bloc’ clausule en verhoogt dus tussentijds de premie niet.

Rekenvoorbeeld

Stel jij en je partner sluiten een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering af van €200.000 met een looptijd van 30 jaar. Over deze 30 jaar neemt het uit te keren bedrag gelijkmatig af tot €0,-. Per jaar neemt het uit te keren bedrag dus met €6.666,- af (200.000/30=6.666).

Als jij of je partner binnen de looptijd van de verzekering komt te overlijden, ontvangt de nabestaande het resterende bedrag. Na tien jaar is dit €133.333,-, na 20 jaar is dit bedrag nog €66.666,-. Kom jij of je partner op de laatste dag van de looptijd te overlijden dan bedraagt het uit te keren bedrag €6.666,-.

Wanneer kies je voor een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering?

Vaak wordt een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering afgesloten als er in de beginperiode een hoger bedrag nodig is dan aan het einde. Dit komt vaak voor wanneer de lasten van de verzekering elk jaar dalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lineaire hypotheek. Hoe langer de looptijd van de hypotheek, hoe lager de hypotheeklasten. Dan kan het logisch zijn om ook de uitkering bij overlijden te laten mee dalen.

Het is dus altijd verstandig om samen met een financieel adviseur te kijken naar welke verzekeringsvorm het beste bij jouw situatie past. Het kan zijn dat een annuïtair dalende of een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering beter bij jouw situatie past. Ook is het mogelijk om een gelijkblijvende dekking te combineren met een dalende voor een oplossing op maat.

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.