Scildon maakt echt het verschil

Overlijdensrisicoverzekering, ook als u een huurhuis heeft

Als u in een huurhuis woont, staat u er wellicht niet bij stil. Maar als u of uw partner overlijdt, loopt de huur gewoon door. Net als alle andere vaste lasten, zoals gas, licht en water. En als u overlijdt, wilt u toch zeker dat uw partner in hetzelfde huis kan blijven wonen. Hoe zorgt u ervoor dat daarvoor voldoende geld beschikbaar is?

De oplossing

Om ervoor te zorgen dat uw nabestaanden financieel verzorgd achterblijven, is het verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Met het uit te keren bedrag kan (onder andere) de maandelijkse huur betaald worden, zodat u of uw nabestaanden in het huis kunnen blijven wonen. Zo’n overlijdensrisicoverzekering regelt u eenvoudig via uw financieel adviseur. En dat kan vaak al voor een bedrag van rond de € 10,- per maand.

Direct een premie berekenen

 

Bekijk de brochure Lifestyle Overlijdensrisicoverzekering voor meer informatie

Mag een nabestaande in het huidige huurhuis blijven wonen?

Als u overlijdt betekent dat niet altijd dat uw nabestaanden automatisch het recht hebben om in deze huurwoning te blijven wonen. Uw verhuurder kan uitleggen hoe dat bij uw huurwoning geregeld is. Maar moet(en) uw nabestaande(n) verhuizen? Dan hebben zij geld nodig voor een ander (huur)huis. Zij kunnen hiervoor dan de uitkering van de overlijdens­risico­verzekering gebruiken.