Scildon introduceert in samenwerking met Actiam een eenvoudige en duurzame beleggingsoplossing.

Belangstelling voor duurzaam beleggen groeit sterk

De belangstelling bij consumenten voor duurzame beleggingen groeit sterk. Ondernemingen die een lange termijnstrategie hebben op het gebied van duurzaamheid presteren economisch beter dan gemiddeld. Beleggingen in fondsen die geselecteerd zijn op basis van de mate van duurzaamheid presteren dan ook steeds beter. Scildon speelt daarop in met haar nieuwe beleggingsverzekering Scildon Profiel Beleggen. Daarmee belegt u eenvoudig in duurzame mixfondsen van Actiam.

Scildon Profiel Beleggen staat voor duurzaam, eenvoud en gemak

Theo Krins, manager vermogensadvies bij Scildon: “ Een deel van onze klanten ziet wel het voordeel van duurzaam beleggen, maar wil niet actief met de keuze van fondsen bezig zijn. Ze vinden duurzaamheid, rendement, eenvoud en flexibiliteit belangrijk. Met begeleiding van hun financieel adviseur kiezen zij het profiel dat bij hen past. Afhankelijk van het gekozen profiel wordt er belegd in een duurzaam mixfonds. Klanten kunnen kosteloos switchen naar één van de andere profielfondsen.”

Samenwerking met Actiam

Theo Krins: “Scildon heeft er nadrukkelijk voor gekozen om geen eigen fondsen te voeren. In samenwerking met Actiam, de internationale assetmanager gespecialiseerd in duurzaamheid, leggen wij de focus op het aanbod van duurzame beleggingen”.

Met Scildon Profiel Beleggen kunt u beleggen in één van de drie duurzame fondsen van Actiam. Afhankelijk van de risicobereidheid kunt u kiezen uit drie mixfondsen:

  • Actiam Duurzaam Mixfonds Defensief
  • Actiam Duurzaam Mixfonds Neutraal
  • Actiam Duurzaam Mixfonds Offensief

Klanten kunnen op dagbasis de ontwikkeling van hun portefeuille online volgen.