Al vele jaren is Scildon actief met duurzaam ondernemen. Het dak van ons pand staat vol met zonnepanelen. Ons wagenpark wordt steeds groener. Want nog dit jaar vervangen wij een groot aantal dieselauto’s door elektrische. Voor onze bezoekers hebben we twee laadpalen voor elektrische auto’s beschikbaar. Maar we doen meer………….

Ons eigen duurzame beleggingsbeleid

Scildon ontvangt premies van u en andere klanten. Een gedeelte van dat geld en een gedeelte van ons eigen vermogen, beleggen wij. Zodat wij in de toekomst voldoende geld hebben om – op het moment dat dat nodig is – aan u het opgebouwde of verzekerde kapitaal uit te keren. Voor ons beleggingsactiviteiten hebben wij een duurzaam beleggingsbeleid. Wij houden actief rekening met maatschappelijke criteria, sociale aspecten en milieu-effecten. Zo bent u er zeker van dat wij het geld dat u aan ons toevertrouwt op een verantwoorde manier beheren.

Dat betekent dat wij bepaalde landen, sectoren en soms individuele bedrijven uitsluiten. Een bewuste keuze! Zo beleggen wij de ontvangen premies alleen in organisaties en sectoren die duurzaam ondernemen. Op deze manier dragen wij allemaal bij aan een duurzame wereld. En uiteraard kijken wij daarbij ook naar de financiële zekerheid, voor nu en in de toekomst. Meer informatie hierover leest u op onze website.

Uw eigen (duurzame) fondskeuze

Heeft u een beleggingsverzekering van Scildon? Dan heeft u een keuze uit een groot aantal fondsen. En u  heeft vanzelfsprekend de keuze uit een aantal duurzame fondsen. Informeer bij uw financieel adviseur welke (duurzame) fondsen goed aansluiten op uw wensen en (financiële) doelstellingen. En in de loop van 2019 maken wij het kiezen voor duurzame fondsen nog eenvoudiger. Op basis van een onafhankelijke beoordeling kunt u dan eenvoudig en snel zien hoe goed een fonds duurzaam presteert.