Scildon maakt echt het verschil

In uw huis blijven wonen met een overlijdenrisicoverzekering

De meeste mensen die een woning kopen, sluiten hiervoor bij een bank een hypotheek. De bank wil uiteraard zekerheid dat u deze lening terugbetaalt. Ook als u of uw partner overlijdt. Daarom sluiten veel mensen hiervoor een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af. Overlijdt één van de partners, dan kan (een gedeelte van) de hypotheek worden afgelost. En kan de achterblijvende partner in het huis blijven wonen. Maar zo’n ORV is niet alleen voor mensen met een koopwoning!

Dat geldt ook voor een huurwoning

Woont u in een huurwoning? Ook dan is het verstandig om eens na te denken of u in dit huis kunt blijven wonen als uw partner overlijdt. Of omgekeerd. Kan uw partner erin blijven wonen als u overlijdt? Want als er een inkomen wegvalt, is er dan nog wel genoeg geld voor de vaste lasten, zoals de huur, gas, licht en water? Uit een onderzoek dat Scildon in mei 2020 heeft laten uitvoeren, blijkt dat slechts 13% van de mensen met een huurhuis hiervoor voldoende financiële buffers heeft.

Maar met een ORV kan zoveel meer!

Er zijn nog meer situaties waarin een ORV een eenvoudige en relatief goedkope oplossing is. Denkt u aan een alimentatieplichtige. Als hij of zij komt te overlijden, heeft de overblijvende ex-partner dan nog voldoende inkomen?

Bereken direct uw premie

 

Neem daarom eens contact op met uw financieel adviseur. Deze helpt u graag bij het vinden van een passende oplossing in uw situatie.