Vrijkomende lijfrente

Heb je een lijfrenteverzekering afgesloten voor de aanvulling op jouw pensioen? En heb je informatie ontvangen van de maatschappij waar je lijfrenteverzekering loopt dat deze binnenkort tot uitkering komt? Dan is het belangrijk om een keuze te maken wat je wilt doen met jouw vrijkomende lijfrente. Je hebt hiervoor twee mogelijkheden, de einddatum uitstellen of je lijfrente laten uitkeren.

De einddatum van jouw lijfrenteverzekering uitstellen

Aangezien de pensioen en AOW-leeftijd steeds verder opschuift is de kans groot dat je nog geen direct ingaande lijfrente wil aankopen. Als je het geld niet direct nodig hebt kan je jouw lijfrente-uitkering uitstellen.

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Jouw lijfrentekapitaal kan dan nog even doorgroeien. Het blijven beleggen van je lijfrente kan financieel aantrekkelijk zijn. Wanneer de lijfrente uitgekeerd wordt ontvang je periodiek een bedrag. Dit wordt door de Belastingdienst gezien als inkomen, hier moet je dan ook inkomstenbelasting over betalen. Vanaf het moment dat je de AOW-leeftijd bereikt hebt, hoef je minder inkomstenbelasting te betalen.

Uitkeringen direct starten met een direct ingaande lijfrente

Met de Direct Ingaande Lijfrente van Scildon krijg je direct een aanvulling op jouw inkomen. Tegen betaling van een koopsom (de waarde van je lijfrentekapitaal op de einddatum) ontvang je periodiek een uitkering.

In onderstaande video en de brochure Mooie plannen kan je de voor- en nadelen van beide mogelijkheden bekijken.

Advies over vrijkomende lijfrente

Scildon vindt het belangrijk dat je de juiste financiële keuzes maakt. Daarom werken wij met financieel adviseurs. Hier vind je een financieel adviseur bij jou in de buurt die je advies kan geven over jouw vrijkomende lijfrente.

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.