Scildon

Lijfrente-uitkering uitstellen met Scildon Easy B

Je lijfrentepolis komt bijna tot uitkering en je hebt besloten dat je de aanvulling op je (pensioen)inkomen nu nog niet nodig hebt. Dan kun je je lijfrente-uitkering uitstellen. Je lijfrentekapitaal kan dan nog even doorgroeien. Dit kan financieel aantrekkelijk zijn. Met Scildon Easy B (op basis van profiel beleggen) kun je dat nu regelen. De EU onderscheidt voor duurzaamheid drie soorten beleggingen; grijs, lichtgroen en donkergroen. Scildon Easy B is lichtgroen. Dit betekent dat de beleggingen deels rekening houden met ecologische en/of social maatschappelijke factoren.

Volgens de wet mag je je lijfrente-uitkering uitstellen tot 31 december, vijf jaar na het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Dit is de uiterste datum en dan moet je je opgebouwde lijfrentekapitaal omzetten in een lijfrente-uitkering.

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is bereikbaar van 9.00u-17.00u.

Naar contact

Je helpt mee de wereld groener te maken met Justdiggit

Om het groene en duurzame karakter van Scildon Easy B met de Cardano duurzame mixfondsen te onderstrepen, gaan Scildon en Cardano samen met Justdiggit investeren in een project in Tanzania. Justdiggit heeft als missie om Afrika te vergroenen en zo de aarde te laten afkoelen. Dat doen zij met lokale vergroeningsprojecten, met wateropvang en het planten van inmiddels miljoenen bomen. Samen met de lokale bevolking maken zij dorre grond weer vruchtbaar en wordt CO2 verminderd.Sluit jij (vanaf 1 november 2022) een Scildon Easy B verzekering? Dan help jij direct mee aan het vergroeningsproject van Justdiggit in Tanzania!

Hoe werkt Scildon Easy B?

Scildon Easy B (op basis van profiel beleggen) is een eenvoudige én duurzame
beleggingsverzekering. Je inleg wordt belegd. Je hoeft zelf geen keuzes te maken tussen de verschillende externe fondsen die Scildon aanbiedt. Je persoonlijk risicoprofiel is de basis. Je financieel adviseur stelt dat vast aan de hand van een aantal vragen. Hierbij spelen je doelstellingen, je financiële mogelijkheden en je persoonlijke voorkeuren een belangrijke rol. Je neemt nooit meer risico dan je zelf wilt. Op basis van je risicoprofiel heb je binnen Scildon Easy B de keuze uit drie mixfondsen van Cardano:

 • Cardano Duurzaam Mixfonds Defensief
 • Cardano Duurzaam Mixfonds Neutraal
 • Cardano Duurzaam Mixfonds Offensief

Cardano (voorheen ACTIAM) heeft al ruim 25 jaar ervaring op het gebied van duurzaam beleggen. Dit blijft niet onopgemerkt. Deze vermogensbeheerder heeft de afgelopen jaren al diverse prijzen gewonnen.

Zo rendeert je lijfrentekapitaal nog even door. Met Scildon Easy B. Zo simpel kan profiel beleggen zijn.

Zekerheid bij overlijden
Bij Scildon Easy B wordt bij overlijden van de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering de waarde van de beleggingen, plus 10% extra, uitgekeerd. De uitkering vindt plaats aan de begunstigde(n) die je zelf hebt opgegeven.

Lage minimale inleg
Deelnemen aan Scildon Easy B is al mogelijk vanaf € 50,- per maand of door een eenmalige inleg (koopsom) vanaf € 1.000,-. Ook een combinatie is mogelijk.

Lage kosten
De kosten van Scildon Easy B zijn laag.

 • 0,36% administratiekosten per jaar over de waarde van je beleggingen
 • 0,50% aan- en verkoopkosten

Daarnaast zijn er nog fondskosten die door Cardano in de koers worden verwerkt.

Bekijk hiernaast de meest recente ervaringen van onze klanten.

Bekijk alle ervaringen

 • heer van der Lee – Den Hoorn
  16-11-2022
  Noord-West Beleggen

  Mijn aanvraag bleef lang ‘liggen’. Pas na herhaald vragen van mijn kant kwam er antwoord en werd mijn aanvraag behandeld. Totaal heeft dit meer dan 6 weken geduurd.

 • heer van den Berg – Bergschenhoek
  15-12-2022
  Noord-West Beleggen

  Soepel en open verlopen

 • heer Versolato – Almere
  09-09-2022
  Noord-West Beleggen

  ik krijg veel brieven met actualisaties etc
  graag geen post maar alles via de maildocu

 • heer Metselaar – Enkhuizen
  25-01-2023
  Noord-West Beleggen

  Hoger rendement

 • heer Strooper – Heerhugowaard
  10-11-2022
  Noord-West Beleggen

  Even afwachten wat de resultaten zijn op korte termijn

Documenten

Duurzaamheid

Met Scildon Easy B wil Scildon, naast het nastreven van jouw financiële doelstellingen, ook bijdragen aan een duurzamere samenleving. Daarom voldoet het fonds, waarin je binnen Scildon Easy B gaat beleggen, aan bepaalde duurzaamheidseisen. Zo streven we met Scildon Easy B naar een gezonde, toekomstbestendige samenleving en veilige leefomgeving. Hieronder lees je meer hoe wij hieraan invulling geven.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Advies door een deskundige

Wil je weten hoe je voldoende inkomen hebt voor later? Neem dan contact op met je financieel adviseur. Samen met hem of haar stel je vast of het verstandig is om nu zelf geld opzij te zetten voor later. Bovendien is een financieel adviseur op de hoogte van alle fiscale regels.

Je bent op onze oude website. We werken hard aan onze nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk onze nieuwe website.