Scildon

Nova Polis

Je wilt vermogen opbouwen zodat je straks een aanvulling hebt op je pensioen. En je wilt ook financiële zekerheid voor je nabestaanden als jij overlijdt. Kies dan voor de Nova Polis. Dit is een levensverzekering op basis van beleggingen. De premies de je betaalt, worden belegd in een of meerdere door Scildon aangeboden beleggingsfondsen.Je kunt kiezen uit aandelenfondsen, obligatiefondsen en geldmarktfondsen.Wij bieden uitsluitend externe fondsen aan zodat je de ontwikkeling hiervan via de media kunt volgen. Hoe meer risico je kunt en wilt nemen betekent vaak hoe groter de kans op een hoger rendement. En wil je op een gegeven moment switchen naar een ander fonds? Dan kan dat natuurlijk. Je betaalt alleen de aan- en verkoopkosten. Je adviseur helpt je er graag bij.

Advies door een deskundige

Voor advies over onze producten verwijzen wij je graag naar een onafhankelijke financieel adviseur.

Vind een adviseur

Contact

Als je een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met je financieel adviseur.

Scildon is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Naar contact

Extra zekerheid voor je nabestaanden

Met de Nova Polis bouw je vermogen op voor een aanvullend pensioen. Deze vorm van vermogensopbouw is gekoppeld aan zekerheden. Je hebt binnen de Nova Polis verschillende mogelijkheden om het risico van overlijden financieel af te dekken. Je kunt zelf de uitkering bij overlijden voor de einddatum van de verzekering kiezen: een uitkering van 90%, 110% of geen dekking bij overlijden.

Extra rendement met de rendementsversneller
Voor elke € 22.500,- die je in de verzekering hebt opgebouwd, krijg je van Scildon een eenmalige bonus van 0,5% over de totale opgebouwde waarde. Dat noemen wij de rendementsversneller. In je offerte lees je er meer over.

Documenten

Duurzaamheid

We geven je graag inzicht in de mate van duurzaamheid van de fondsen waarin je gaat beleggen binnen de Nova Polis.

Scildon selecteert bij voorkeur fondsen die hoog scoren op ESG-kenmerken. ESG staat voor Environmental (milieu), Social (sociaal) en Governance (ondernemingsbestuur) en verwijst naar drie centrale kenmerken in het meten van de duurzaamheid van een belegging. De ESG-kenmerken zijn echter geen verplicht selectiecriterium voor de Nova Polis.

Veelgestelde vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, neem dan contact op met je financieel adviseur.

Wat is vermogensrendementsheffing?

Vermogensrendementsheffing (ook wel vermogensbelasting) is de belasting die je over je vermogen betaalt. De overheid gaat er vanuit dat je met je vermogen een bepaald (fictief) rendement kunt behalen. En daarover berekent de Belastingdienst vervolgens de hoogte van de te betalen belasting. Lees meer.

Is lange termijn beleggen met de Nova Polis slim?

De premies die je inlegt voor de Nova Polis beleggen wij voor je in de door jou opgegeven fondsen. Uit ervaring is gebleken dat lange termijn beleggen het minste risico met zich meebrengt. Hoe langer de beleggingshorizon, hoe meer risico je kunt nemen. De kans dat tegenslagen weer rechtgetrokken kunnen worden, zijn bij een lange horizon groter dan bij een korte horizon. Lees meer.

Is beleggen met de Nova Polis verstandig?

De premies die je inlegt voor de Nova Polis beleggen wij voor je in de door jou opgegeven fondsen. Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kunt daarom alleen beleggen met het geld dat je op korte termijn kunt missen. Door (een gedeelte van) je spaargeld te beleggen, kun je meer rendement behalen dan door te sparen. Toch kan het zijn dat beleggen niet past in je situatie. Beleggen kan voor sommige spaardoelen zinvol zijn, maar dit is niet altijd het geval. Lees meer.

Kun je beter sparen of beleggen?

De grootste verschillen tussen sparen en beleggen zijn het risico en het rendement. Beleggen is meestal geschikt voor de lange termijn, onder andere omdat het meer risico met zich meebrengt. Als je voor een korte termijn doel zoals bijvoorbeeld een nieuwe auto geld opzij zet, kun je beter voor sparen kiezen. Lees meer.

Is beleggen verstandig?

Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kunt daarom alleen beleggen met het geld dat je op korte termijn kunt missen. Door (een gedeelte van) je spaargeld te beleggen, kun je meer rendement behalen dan door te sparen. Toch kan het zijn dat beleggen niet past in je situatie. Beleggen kan voor sommige spaardoelen zinvol zijn, maar dit is niet altijd het geval. Lees meer.

Hoe kun je je spaargeld investeren?

Er zijn verschillende manieren om te beleggen. Zo kun je bijvoorbeeld de premie van je levensverzekering beleggen, maar ook de ontslagvergoeding die je hebt ontvangen. Lees meer.

Wat is een beleggingsverzekering?

Een beleggingsverzekering is een verzekering waarmee je door te beleggen vermogen opbouwt. Dit type levensverzekering bestaat uit een combinatie van verzekeren en beleggen. Je betaalt een premie en deze wordt vervolgens belegd. Lees meer.

Wat te doen met je ontslagvergoeding?

Je hebt diverse mogelijkheden om je ontslagvergoeding fiscaal zo gunstig mogelijk te besteden. Je kunt met je netto ontslagvergoeding onder andere sparen, je hypotheek aflossen of beleggen. Lees meer.

Bekijk meer vragen

Financieel advies

Wil je weten of je voldoende inkomen hebt voor later of hoe je je plannen kunt waarmaken? Neem dan contact op met je financieel adviseur. Samen met hem of haar stel je vast of het verstandig is om nu geld opzij te zetten voor later. Bovendien is een financieel adviseur op de hoogte van alle fiscale regels.